Projecte

Projectes d’entrenament i identificació d’oportunitats de negoci en valor compartit en l’àmbit del clúster empresarial

Clients: ACCIÓ

En el marc d’aquest projecte, ens hem centrat en la identificació, investigació i desenvolupament d’oportunitats de negoci, així com en la millora operativa, amb un enfoc clar en la generació de valor compartit i la integració efectiva de la sostenibilitat corporativa dins els clústers empresarials. Hem dut a terme aquesta tasca mitjançant la implementació d’un programa d’entrenament dissenyat específicament per a empreses i organitzacions que formen part dels clústers catalans.

La nostra metodologia de treball es fonamenta en la Teoria del Valor Compartit, segons la proposta de Porter i Kramer del 2011. A través d’aquest enfoc, hem desenvolupat un marc metodològic que s’adapta a les particularitats de cada clúster, assegurant una implementació efectiva i alineada amb les seves necessitats específiques.

A més, hem introduït i ofert suport en la mesura dels resultats socials i mediambientals de les empreses dels clústers. Aquesta mesura s’ha realitzat mitjançant l’ús de les eines de mesura i millora proporcionades per l’estàndard B Corp, amb l’objectiu de garantir la transparència i la responsabilitat corporativa. La nostra intervenció ha estat integral, abastant des de la introducció inicial fins a l’acompanyament continu en el procés de millora, amb un enfoc pràctic i orientat als resultats.

A través d’aquest projecte, hem contribuït activament a la generació d’impacte positiu per part dels clústers empresarials catalans, potenciant la generació de valor compartit i fomentant la integració sostenible a tots els nivells corporatius.

Clústers participants:

Catalan Water Partnership (CWP), Packaging Cluster (PC), KIDS Cluster (KC), Clúster Català de la Indústria de l’Esport (INDESCAT), Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), Clúster Català de la Moda (MODACC), Tech Tourism Cluster (TTC), CataloniaBio & HealthTech (CBHT), Clúster Salut Mental Catalunya (CSMC), Cluster Food Service (CFS), Southern European Cluster in Photonics & Optics (SECPhO), Clúster de Materials Avançats de Catalunya (CMAV), Beauty Cluster (BC), Clúster Audiovisual de Catalunya (CAC), Clúster de mobilitat logística i intermodal (IN-MOVE), Light Mobility Cluster (LMC), Clúster de la Maquinària i els Mitjans de Producció Agrícola (FEMAC), Clúster Vitivinícola Català (INNOVI), Clúster Catalonia Gourmet (CCG), AMBIT Living Spaces Cluster, Clúster d’Il·luminació de Catalunya (CICAT), Clúster Digital de Catalunya (CDC), Clúster Bioenergia Catalunya (CBC), Leather Cluster Barcelona (LCB).

Categories
  • Definició estratègica
    • Definició i reflexió estratègica
  • Model de negoci amb impacte
    • Projecció del model de negoci
Clients
Any

2018-2024

Com podem ajudar-te?

Contacte