Projecte

Implementació del Pla d’Inclusió Social i Formalització Laboral de Recicladores de Residus Sòlids a la ciutat de Riberalta (Bolívia)

Aliat: Ministerio de Medio Ambiente y Agua de Bolivia

Repte

Un conjunt d’ex-recicladores de l’abocador de Warnes, a Riberalta, requereix d’un pla d’inclusió social i laboral per a poder generar ingressos per a si mateixes i les seves famílies. Les condicions laborals en les que es troben quan realitzen tasques de recol·lecció de residus sòlids a l’abocador posen en perill la seva salut i integritat física.

En aquest context, R4S proposa diversos mecanismes per a la formalització laboral i inclusió social de les ex-recicladores.

La nostra solució

R4S, en col·laboració amb el Ministerio de Medio Ambiente y Agua de Bolivia, ha proposat la formalització de l’activitat de les ex-recicladores.

El projecte també ha enfortit la formació professional de les ex-recicladores, relativa al tractament de residus sòlids o en altres alternatives d’activitat de treball que els proporcionin millors condicions laborals.

Finalment, R4S ha informat a les ex-recicladores sobre els mecanismes d’assistència social als que es poden acollir segons les provisions de l’Estat bolivià.

Impacte

El projecte liderat per R4S ha creat una associació de persones recicladores amb personalitat jurídica pròpia per a la prestació de serveis de neteja urbana en el Distrito 2 de Riberalta, millorant les seves condicions laborals i establint un sistema de recol·lecció de residus sòlids.

El projecte també ha permès que algunes recicladores emprenguin els seus propis negocis. Finalment, a través del projecte, R4S ha garantit que les recicladores puguin accedir a ajudes socials que preveu l’Estat bolivià per a persones vulnerables.

Categories
  • Polítiques públiques per a la inserció social de persones recicladores
País

Bolívia

Període d'execució

2018

Com podem ajudar-te?

Contacte