Projecte

Implementació del Pla d’Inclusió Social i Formalització Laboral de Recicladors de Residus Sòlids a la ciutat de Riberalta (Bolívia)

Aliat: Ministerio de Medio Ambiente y Agua de Bolivia

Repte

Un conjunt d’ex-recicladors de l’abocador de Warnes, a Riberalta, requereix d’un pla d’inclusió social i laboral per a poder generar ingressos per a ells i les seves famílies. Les condicions laborals en les que es troben quan realitzen tasques de recol·lecció de residus sòlids a l’abocador posen en perill la seva salut i integritat física.

En aquest context, R4S proposa diversos mecanismes per a la formalització laboral i inclusió social dels ex-recicladors.

La nostra solució

R4S, en col·laboració amb el Ministerio de Medio Ambiente y Agua de Bolivia, ha proposat la formalització de l’activitat dels ex-recicladors.

El projecte també ha enfortit la formació professional dels ex-recicladors, relativa al tractament de residus sòlids o en altres alternatives d’activitat de treball que els proporcionin millors condicions laborals.

Finalment, R4S ha informat als ex-recicladors sobre els mecanismes d’assistència social als que es poden acollir segons les provisions de l’Estat bolivià.

Impacte

El projecte liderat per R4S ha creat una associació de recicladors amb personalitat jurídica pròpia per a la prestació de serveis de neteja urbana en el Distrito 2 de Riberalta, millorant les seves condicions laborals i establint un sistema de recol·lecció de residus sòlids.

El projecte també ha permès que alguns recicladors emprenguin els seus propis negocis. Finalment, a través del projecte, R4S ha garantit que els recicladors puguin accedir a ajudes socials que preveu l’Estat bolivià per a persones vulnerables.

Categories

Formalització de recicladors de base Implementació de models de negoci inclusius

País

Bolívia

Participants

Pep Tarifa, Laia Enrich i Isabella Corno

Període d'execució

2018

Com podem ajudar-te?

Contacte