Projecte

Suport en la creació d’una cooperativa per a la classificació i venda de roba de segona mà a Paysandú (Uruguai)

Clients: Ministerio de Desarrollo Social del Uruaguay (MIDES) i Agencia de Desarrollo de Paysandú
Aliats: Textiles with Ethical Sustainability and Solidarity (TESS)

Repte

En les darreres dues dècades ha augmentat un 400% el consum de roba mundial. Davant d’aquesta realitat, i després del tancament de la planta tèxtil “Paylana” a Paysandú, l’agrupació d’empreses socials europees de recollida de roba de segona mà (TESS) ha confiat en R4S perquè, juntament amb MIDES i l’Agencia de Desarrollo de Paysandú, promogui la creació a l’interior de la planta tèxtil de Paysandú (Uruguai) d’una cooperativa destinada a la classificació i venda de roba de segona mà europea a l’Uruguai i l’Argentina.

La nostra solució

Amb la col·laboració de MIDES i l’Agencia de Desarrollo de Paysandú, R4S ha realitzat un estudi del mercat de roba de segona mà d’Uruguai i Argentina a fi de reunir les condicions necessàries per a crear una planta de classificació i un canal de distribució de roba utilitzada a Europa i classificada a Paysandú. Així mateix, s’ha realitzat una anàlisi institucional i legal que permeti conèixer la disposició de les diferents administracions per a participar o donar suport al projecte.

Impacte

Els estudis esmentats han permès la creació d’una cooperativa que, formada per 8 dones i constituïda després del tancament de la planta tèxtil “Paylana” a Paysandú, es dedica a la classificació i venda de roba de segona mà a l’Uruguai i l’Argentina. Aquesta nova línia de negoci les pot ajudar a millorar el seu acompliment i els seus ingressos, així com a incorporar noves iniciatives i nous productes a la seva activitat empresarial.

Categoria
  • Formalització de l’activitat de persones recicladores
País

Uruguay

Com podem ajudar-te?

Contacte