Projecte

Estratègies d’internacionalització de negocis en mercats de baixos ingressos

Clients: ICEX España Exportación e Inversiones

Repte

Des de principis del segle XXI, les multinacionals han pres consciència de la capacitat de consum dels 4.000 milions d’habitants amb rendes baixes que existeixen en el món i constitueixen la Base de la Piràmide econòmica. És per això que PIMES i empreses de nova creació estan adaptant els seus productes i serveis i obrint nous canals de distribució per a introduir-se en aquest segment de mercat. Davant d’aquestes oportunitats, ICEX España Exportación e Inversiones, de la mateixa manera que ho han fet altres organismes internacionals, també ha detectat nous reptes comercials en aquest segment de mercat per a les empreses espanyoles i, per a abordar-los, ha dipositat la seva confiança en R4S.

La nostra solució

Per tal de donar resposta al repte, R4S ha elaborat un informe estratègic que permet a ICEX España Exportación e Inversiones crear un conjunt d’eines i instruments per a donar suport i facilitar la internacionalització de les empreses espanyoles a la Base de la Piràmide econòmica. Així mateix, l’informe també ofereix pautes per a fomentar la innovació i la col·laboració entre departaments i socis estratègics amb l’objectiu de garantir el desenvolupament empresarial a llarg termini, així com directrius per a beneficiar les comunitats d’interès i integrar els criteris de sostenibilitat i inclusió social en el model de negoci de les noves iniciatives empresarials.

Impacte

L’informe estratègic de R4S ha possibilitat el desenvolupament d’un conjunt d’eines de creació, promoció i internacionalització de noves iniciatives empresarials en mercats de baixos ingressos, contribuint així a oferir resposta a reptes socials i mediambientals a través de solucions empresarials viables, inclusives i sostenibles que converteixin necessitats en oportunitats comercials.

Categoria
  • Internacionalització amb inclusió social
País

Espanya

Període d'execució

2016

Com podem ajudar-te?

Contacte