Projecte

Plans d’inclusió social per a les recicladores dels abocadors de Quibdó i Buenaventura (Colòmbia)

Aliat: MAG Consultoría

Repte

La zona del Litoral Pacífic de Colòmbia necessita una transformació social i econòmica. Un canvi d’aquesta naturalesa permetria millorar les condicions de vida de la seva població, desenvolupar el potencial competitiu de l’àrea per a activitats productives sostenibles i, per últim, integrar el territori a la resta del país.

Aquest és el marc transformador en base al qual es va elaborar l’anàlisi mediambiental i social que va identificar les 167 persones recicladores que motiven aquest projecte d’inclusió social: 42 treballen a l’abocador de Quibdó i 125 al lloc de Buenaventura.

La nostra solució

Davant del repte social i econòmic que suposa la realitat de les recicladores informals a Colòmbia, R4S ha elaborat un diagnòstic institucional, social i econòmic a nivell local per a estructurar i articular la prestació del servei públic de sanejament amb un triple objectiu: possibilitar la inclusió social, la relocalització productiva i la formalització de les recicladores que treballen als abocadors del districte de Buenaventura i del municipi de Quibdó.

Impacte

L’anàlisi institucional realitzat per R4S ha permès reconèixer els programes i les accions de suport social existents que poden ser utilitzats per les recicladores. Així mateix, la seva anàlisi socioeconòmica ha contribuït a obtenir la informació necessària sobre la població de recicladores i el mercat dels materials reciclats de Quibdó i Buenaventura, respectivament.

Categoria
  • Polítiques públiques per a la inserció social de persones recicladores
País

Colòmbia

Període d'execució

2016-2017

Com podem ajudar-te?

Contacte